În Avdarma s-a desfășurat ședința Consiliului Economic pe lângă Guvernatorul Găgăuziei.
loading
Nou
28 Dec 2020
Evenimente
Locație

În Avdarma s-a desfășurat ședința Consiliului Economic pe lângă Guvernatorul Găgăuziei.

În mesajul său, la începutul ședinței, Irina Vlah, a menționat: "Anul 2020 este anul crizelor și încercărilor. În 2020 toți am fost siliți să revedem planurile inițiale. Criza ne-a dat lecții importante, ne-a determinat să ne unim și să muncim împreună.

Cu toții privim cu speranță în 2021, iar ca speranța să se transforme în rezultat  propun să creăm planuri comune și să muncim împreună". Bașcana a precizat că de la începutul mandatului, în 2015, echipa Comitetului Executiv al Autonomiei, a decis să nu facă politică și să se concentreze pe soluționarea problemelor sociale care amenință viitorul Găgăuziei, și anume plecarea oamenilor și căderea natalității. Pentru a depăși aceste probleme au fost întreprinse și realizate măsuri, menite să îmbunătățească nivelul de trai în toate localitățile regiunii și să creieze locuri  de muncă stabile și bine plătite.

Irina Vlah a amintit, că industrializarea economiei Găgăuziei este o prioritate a Executivului și pentru a stimula investițiile în industrializare, în Comrat va fi construit un colegiu industrial modern, care va pregăti specialiști pentru platformele industriale ale regiunii.

"Inginerii sunt locomotiva industrializării și vom oferi posibilitate tinerilor să învețe meseria dorită aici", - a relatat Bașcana. Irina Vlah a mențiinat că, în contextul actual, autoritățile publice și mediul de afaceri trebuie să facă echipă unită pentru că și obiectivele sunt comune: creșterea bunăstării oamenilor, creșterea capacității de cumpărare și de consum și sporirea intensității proceselor economice.