Bashan Gagauzi în străinătate cu delegații în Turcia și Macedonia

Delegația de profesori, oameni de știință, rectorii instituțiilor de învățământ superior din țările vorbitoare de limbă turcică este în Găgăuzia, ca parte a 15-lea Congres al lumii turcice în științele sociale.

Cu oaspeții, printre care se numără Rectorii mai multor universități din Turcia și Macedonia, sa întâlnit Guvernatorul Găgăuziei Irina Vlah și președinte al Adunării, Vladimir Kyssa National al.

250 de persoane participă la congresul pentru științe sociale, care are loc la Universitatea de Stat din Comrat. Cea mai mare delegație din Turcia – aproximativ 150 de elevi și profesori, rectorul KSU, Serghei Zakharia, a informat administrația de autonomie.

Guvernatorul găgăuz a mulțumit reprezentanților comunității academice din Republica Turcia pentru găzduirea Congresului în autonomie. Potrivit guvernatorului, acest nivel de eveniment conferă credibilitate din Comrat Universitatea de Stat și a dat un nou impuls dezvoltării științei în Găgăuzia.

Șeful autonomiei a informat oaspeții despre vizita în Republica Turcia.

Una dintre întâlnirile oficiale în timpul vizitei a fost dedicată susținerea sistemului educațional din Găgăuzia în partea de publicarea noilor manuale și pe limba găgăuză.

În acest context, guvernatorul și-a exprimat speranța că contactele stabilite între KSU și SIC Marie Marunevich cu comunitatea științifică a lumii turcice, va oferi o oportunitate de a face schimb de experiență și de a pune în aplicare proiecte comune în sistemul de învățământ.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.